Nu satsar Ditec på Certifierad Verkstad Bilvårdare

2019-04-03

-Det är alltid lika kul att få träffa och berätta vad vi gör för branschen och för våra medlemmar säger Bo Ericsson vd på SFVF efter en träff med Ditecs bilvårdare.

Tempot var högt inledningsvis eftersom SFVF arbetar 100% med verkstadsfrågor som berör Ditecs medlemmar i många nivåer. Dessutom ville Ericsson berätta att bland annat Certifierad Verkstad Bilvårdare diskuterades nyligen på en föreläsning med den nytillträdda Konsumentministern Ardalan Shekarabi. Ministern var positiv till SFVF och engagemanget för att trygga bilägares köp av tjänster.

-Vi är ensamma med Certifierad Verkstad som nu också införs inom Husvagnsbranschen Riksförbund, och fler inom branschen kommer följa på, säger Ericsson.

Andreas Kvarnbrink vd för Ditec, meddelade vid träffen att nu ska Certifierad Verkstad Bilvårdare lanseras inom Ditecs alla medlemmar. Ditec som nu har en egen Single Brand lokal ute hos Training Partner passade på att lansera hela sitt affärskoncept under dagarna två vid träffen på Arlanda.

Frågorna haglade vilket verkligen visade att det är ”högt i tak” och på ett stort engagemang från deltagarna.

-Många bilvårdare lider av oseriösa rekondföretag. Som branschrepresentant är jag glad att kunna berätta att åtta myndigheter ska verka för att vi får en bättre konkurrens i fordonsbranschen och vi är väldigt delaktiga i det arbete. Det ska vara konkurrens på lika villkor, avslutar Bo Ericsson.

Källa: Motormagasinet

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *